Fairy gardens – uitleg

Wie is er niet groot geworden met sprookjes en verhalen over bosbewoners die in een magische wereld leven? En gaan we niet massaal naar het Sprookjesbos in de Efteling? Duidelijk verhaal, wij Nederlanders houden daar wel van. Dus waarom dan niet een kleinere versie in je eigen achtertuin, balkon of in huis? Ga lekker aan de slag om vrolijkheid te maken met fairy gardens!

Fairy gardens, een leuke en vrolijke manier om fantasie te combineren met levende materialen in een minituin. En in die fantasie zijn de ideeën natuurlijk eindeloos en mag ook alles. Er zijn geen regels. Schut je fantasie gewoon op. Fairy gardens zijn voor buiten en binnen dus aan ruimte geen gebrek! Met fairy garden huisjes en accessoires bouw je een scene waarbij het lijkt alsof de magische bosbewoners zo het tuintje in komen lopen. Of zet die magische bewoners in je tuin er gewoon bij! Met pixies, elfjes, feeën, kabouters, trollen of andere soorten laat je je tuin tot leven komen.

Ben je bang dat je te oud bent voor sprookjes of in miniatuur bouwen? Welnee. We bouwen met Kerst toch ook Kerstdorpen in huis. Voordeel met fairy gardening is dat je er heel het jaar plezier mee beleefd en niet alleen in die 6 weken tijdens Kerst. Te jong? Nee, vooral kinderen kunnen zich uitleven met hun rijke fantasie. Omdat je werkt met levend materiaal (plantjes, grassen en mos) leren ze ook gelijk ermee te werken en verzorgen. En waar je jouw fairy garden in wilt maken is ook zonder regels of richtlijnen. Gebruik een stukje tuin, bouw in potten of krat, zet een tuin op in koffers, houten lades, glazen kweekkast of …waar je eigenlijk maar wilt! Combineer levend of gedroogd materiaal van het groenwarenhuis met gevonden takjes, eikels, dennenappels, schelpen etc uit de natuur …en dan? Aan de slag om vrolijkheid te maken.

Kies om langer plezier te hebben van je creaties in ieder geval voor hoogwaardige kwaliteit fairy garden artikelen die voor buiten bestemd zijn zoals van de merken Fiddlehead Fairygarden, Miniature World of Woodland Knolls

Onder dit menu (rechts bovenaan) kun je allerlei uitleg krijgen. We maken de voorbeelden allemaal zelf en zo niet dan zetten we erbij waar we ze gevonden hebben.