Handig die mallen…

Nou kun je altijd je materiaal gebruiken op de manier waarvoor het bedoeld is, maar het is reuze leuk om lekker te muiten! Neem nou de #greenstuffworld mallen rond, vierkant of ovaal. Onder de afbeelding leg ik verder uit. Dit zijn mallen die ook voor voedsel geschikt zijn of in de oven tot 240gr verwarmd worden…Owwhhhh de vingers gaan nu jeuken..

Nu kun je deze mallen vullen met allerlei hard wordende vloeistoffen als (acrylic) resin voor een solide effect, maar hoeveel leuker is het om:

  • je eigen plantenbakken te maken door in een grotere mal een beetje acrylic resin te doen en dan een kleinere maat erin te drukken. Even 30min wachten en je haalt de kleinere mal eraf. En zie daar…een echte mini plantenbak. Door pigment toe te voegen kun je je plantenbakken in allerlei basiskleuren maken. Maar je kunt ze ook nog verder decoreren.
  • In plaats van acrylic resin doe je losse steentjes of zand in de mal. Lekker veel PVA lijm erbij en zo maak je snel stapstenen
  • Maak een eigen vijver door een laagjes steentjes zoals hierboven in een mal te drukken. Lijmen met PVA. Nadat dit uitgedroogd is kun je je vijver vullen met UV resin. Wil je een kleurtje in je vijver? Gebruik dan de speciale kleurstof
  • Bouw in een mal een mooie bloemenmand op met natuurlijk materiaal en (gekleurde) mossen. Doordat PVA lijm niet blijft kleven aan deze mallen kun je het goed gebruiken als lijmlaag.
  • Met klei of fimo klei, luchtgedroogd of in de oven maak je hele mooie basisblokken
  • Ennuh cakebeslag erin en mini torens bouwen! Jammie…
  • En uiteraard kun je je miniaturen een andere basis geven zoals ik bijvoorbeeld maak. Maak daarna met een boortje gaatjes in de base om je miniatuur met stekers in de voeten te bevestigen.

#eenkleinewereld #mal #moulds #greenstuffworld #base #warhammer

Dit vind je misschien ook leuk...

Translate ยป