Draadmandje over? Maak er een fairy garden van!

Fairy garden in voorjaarsfeer

Een draadmandje, mandje voor fruit, mandje voor…ach uiteindelijk sta je ermee in je handen en denk “wat moet ik ermee?”. Gebruik het als fairy garden basis. Eigenlijk kun je deze draadmanden net zo gebruiken als de hanging baskets: als je een kokosmatje of platmos erin legt, dan heb je eigenlijk al de basis te pakken!

Maak gebruik van de “gaten” in een draadmand door de plantjes erdoor heen te steken!

Wat heb je nodig naast de draadmand met kokosmat of platmos laag? Ik gebruik vaak in het voorjaar bolletjes die ik dan door de gaten steek. In andere seizoenen kun je bijvoorbeeld denken aan hedera, zomerbollen, klimmers of rotsplantjes. Voor de vulling gebruik ik een beetje potgrond en plantjes met doorsnede pot van 9cm. Met 2 of 3 plantjes heb je dan voldoende beplanting. Ik gebruik dan het restje platmos om de aarde dan weer af te dekken. Alles is natuurlijk wel afhankelijk van de doorsnede van je draadmand. In het voorbeeld is de draadmand 25cm in doorsnede.

Dek af met platmos. Figuren blijven er makkelijk op staan.

En dan is het bouwen. Trek gaten in de kokosmat of duw met je vinger platmos opzij. De stengels, bladeren etc van de plantjes (die je aan de zijkant eruit wilt laten komen) leg je dan in de mand. Vervolgens zet je de plantjes erop en kijk je hoeveel potgrond er nog bij kan. Afdekken met platmos en je bent bijna klaar. Decoreren met fairy garden artikelen. En je weet…plantjes altijd besproeien met water bij de wortels/stengels maar geen water gieten. Je mand kan daardoor op een tafel staan zonder doorlekken.

Gebruikte fairy garden produkten (resin, geschikt voor buiten)

Dit vind je misschien ook leuk...

Translate »