Fairy burcht

Als ik in een bos, bloemenshop of tuincentrum loop dan kijk ik altijd rond met een blik “wat kan ik gebruiken in een fairy garden”. En zo kom je wel eens hele leuke dingen tegen. Zo ook deze krans van mos en takken. Bij de plaatselijke bloemenshop (Ron’s Bloemenshop Papendrecht) kwam ik deze krans tegen. €10.

Dan dan begint het denken…uiteindelijk vond ik het op een burcht

Fairy burcht

lijken dus dat heb ik dan ook gebouwd. Met een puntige mini dennensoort en een hedera voor een beetje body. Ik heb het huisje Huis Den Ouden boomstronk gebruikt, fairy ervoor met een grindpad. Tja en dan kan je het nog verder opmaken met een trappetje of hekje. Ik vond het eigenlijk wel druk genoeg!

Ik gebruik trouwens vaak spagmum oftewel veenmos. Vaak in grotere zakken verkrijgbaar. Het geeft een mooie vulling. Maar het droogt wel uit als je het niet nat houdt (sprayen). En soms maakt het juist een fairy garden mooier. Wel dan even opletten als je je fairy garden weer ombouwt…droog spagmum verkruimelt dan onder je handen.

De decoratie koop ik geregeld bij de Action. Je hebt helaas niet veel variatie of nieuwe aanvulling maar voor een eerste set zijn dit leuke prijzen…en ja ook de decoratie haal ik uit het bos tot bij een hobby-handwerk zaak…zelfs de miniatuur treinen shop verderop heeft leuke dingen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Translate »