• Geen categorie

Gebruik van kunstmatig platmos

Voor de ondergrond van een fairy garden kun je veel, heel veel materiaal gebruiken. Er is 1 onderscheid: droog of vochtig.

Met een vochtige ondergrond bedoelen we aarde, zand en andere vormen die veelal buiten (regen of dauw!) een vochtige ondergrond nodig hebben (door levend materiaal).

Met droog bedoelen wij dat de ondergrond niet nat wordt of nat mag worden. Je kunt denken aan schors, cacaodoppen, maar ook platmos in een droge vorm. Een fijne en bijzondere vorm is de kunstmatig platmos! Meestal is er een plakkerige achtergrond zodat je bijvoorbeeld ook horizontaal kan werken. Erg prettig voor het werken met een fairy garden in een kist of materiaal wat snel kan schimmelen. Met dit kunstmatige mos zijn de mogelijkheden eindeloos. Maar let op met vocht bij dit type mos. Gedroogd mos kan bijvoorbeeld weer wel nat worden, kunstmatig mos kan het alleen “verwerken” wanneer je drainage gaatjes in de onderkant prikt.

Wil je toch levend materiaal verwerken met kunstmatig mos? Vouw dan aluminiumfolie onder de pot van het plantje.

Bedenk wel dat je dan behoorlijk wat moet opvullen om het potje niet meer te zien. Investeer dan €0.25-€1.00 en koop een aardewerk potje. En dit aardewerk potje kun je ook beplakken met platmos of beschilderen. Of gewoon neerzetten met plantje, zichtbaar, en het effect laten zien dat het huisje of hekje inderdaad miniatuur is.

In kunstmatig mos kun je wel stekers gebruiken maar niet te diep. Knip of vijl stekers dan bij.

http://www.eenkleinewereld.nl/Presta/decoratieve-accessoires/231-zelfklevend-mos.html

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Translate »