• Geen categorie

Hoe maak je een fairy garden in een gebroken pot?

Simpel gezegd kun je van elke gebroken pot de basis maken voor een fairy garden. Heb je veel kleinere gebroken potten? Gebruik die dan in een plantenbak. Of combineer deze met een grotere gebroken pot. Maar ook van een pot die nog in prima staat is kun je een gebroken pot maken. Dit vergt een beetje lef en een hamer!

In de onderstaande video gebruiken ze een slijptol. Ik gebruik zelf een hamer en een handdoek.

Leg de pot op werkhoogte (bescherm de ondergrond met een kleed of handdoek). Hoe je ook de pot wilt breken, de pot is rond en er zal altijd een winkelhaak ontstaan. Dus fraai slaan heeft geen zin! Leg de handdoek op de pot en begin rustig een paar tikken uit te delen op 1 plek met de hamer op de handdoek (op 2/3 van de bovenrand). Hou aan de binnenkant je hand zodat je voelt wat er gebeurt. Heb je je lef te pakken? Dan geef je een hardere tik, of iets harder. Je ziet de barst vanzelf ontstaan. Soms dus even spieken onder de handdoek….En begint de barst te ontstaan? Mooi zo!

Deel langs de barst kleinere tikjes met de hamer uit (mag met de handdoek) zodat de barst verder gaat scheuren. Tik verder totdat er een stuk uit de pot is. Kijk even in de video hoe ze dit dan verder verwerken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Translate »